Kasteel Wolfsdreuvik

Exclusief Wolfsdreuvik

Een magisch bos met kasteeltoren

Diep verscholen in het bos tussen Hilversum en Lage Vuursche ligt een verborgen pareltje. Nog redelijk onbekend bij de meesten, want je kunt er alleen te voet komen. En zelfs al ben je er vlakbij dan zie je het kasteeltje pas als je de juiste kant op kijkt! Verwondering gegarandeerd!

 

‘Wolfsdreuvik’ roept de sfeer op van sprookjes. De betekenis van dit oud-Hollandse woord is Wolfsheuvel. Als je teruggaat in de tijd vind je de naam al op een kaart uit 1539. In die tijd leefden er nog volop wolven in het gebied.


Zij stond in 2023 niet ver hier vandaan oog-in-oog met de wolf op slechts 10 meter afstand! Dezelfde wolf is recentelijk ook gespot in het Smithuyserbos. Is het toeval dat juist Yvette nu als Beschermvrouwe van Wolfsdreuvik mensen mag rondleiden in het bos en de toren? 

Kijk hier voor het filmpje van NH Nieuws

Exclusief toegankelijk

Sinds 2024 is er een samenwerking ontstaan tussen NatureBliss en Stichting Het Smithuyserbos en zullen er exclusieve rondleidingen worden georganiseerd voor groepen tot 20 personen.

Ideaal als bedrijfsuitje of unieke activiteit voor familie en vrienden.


Een natuurexcursie inclusief een bezoek aan kasteel Wolfsdreuvik.

Wij kijken er naar uit om anderen te laten delen in de magie van dit bijzondere stukje natuurgebied en de kasteeltoren.


Het sfeertje in het bos zal menigeen laten verwonderen. Daarvan zijn wij heilig overtuigd. Kijk voor meer informatie op https://smithuyserbos.nl/

Het Smithuyserbos

Het Smithuyserbos is eigendom van Stichting Smithuyserbos en maakt deel uit van een groot bosareaal en valt binnen de grenzen van de gemeente Hilversum. Het bos is ruim 40 hectare groot. Bijzonder is het ruime assortiment aan verschillende soorten bomen, de menging en het glooiende terrein. Daarnaast heeft het Smithuyserbos een rijke geschiedenis.


Tot in de late middeleeuwen was het zuidelijk deel van het Gooi een oerbos. Maar als de laatste goedgevormde eiken worden gekapt voor de bouw van het stadhuis van Naarden (1601 1604) en de schapen in het gebied zorgden voor kale vlakten, veranderde het landschap. De wind kreeg vrij spel en ontketende zandverstuivingen met behoorlijke hoogteverschillen, die nu nog goed te zien zijn.


De rijke historie is wat het landgoed maakt tot wat het nu is: magisch en imposant, waarbij de zonnestralen al dan niet met nevel de nodige sfeer oproepen. Ga mee met NatureBliss en ervaar het zelf!

Share by: