News

News NatuurBliss in het Nieuws
Deze rubriek toont alle radio- en kranten interviews met Yvette van den Berg.

2020

7 oktober: Opening nieuwe foto-expositie 'Natuur als Visueel Medicijn' tijdens de opening van het inspiratiecentrum van Nature For Health.
Als partner van Nature For Health draag ik bij aan de Helend Landschap Dag op 7 oktober in Berkel Enschot.
Meer informatie hierover vind je hier: 
https://www.nahf.nl/welkom-op-de-helend-landschap-dag-7-oktober/

23 september: Foto 'Forest Music' in de vergaderzaal van het inspiratiecentrum Nature For Health in Berkel Enschot.


20 juni: Live interview op Radio Golbreker: Klik op de afbeelding om het interview te beluisteren.

Expositie Natuurfotografie in de Marienhof

16 mei: Artikel in de zaterdageditie van het AD over de reddingsactie van reekalfjes


https://www.ad.nl/amersfoort/deze-helden-redden-kleine-reekalfjes-van-de-vlijmscherpe-messen-van-de-maaimachine~af197b86/170601358/
 

22 april: Artikel op de voorpagina van de Biltsche Courant: Maak iemand blij met een mooie kaart!
 

Natuurfotograaf Yvette van den Berg uit Lage Vuursche wil mensen blij maken met de kaartenactie Samen Sterk
De gedachte die daarachter schuil gaat, is dat zij een klein beetje NatuurGeluk bij mensen naar binnen wil brengen en mensen een hart onder de riem wil steken.
Natuurfoto's bieden troost en geven blijdschap. Het is wetenschappelijk bewezen dat natuur een positief effect heeft op onze gezondheid. Dat geldt niet alleen voor in de natuur zijn, maar ook het kijken naar natuurfoto's is goed voor ons welzijn. De felgekleurde tulpen op de ansichtkaart staan symbool voor de lente en nieuw leven.

Nel Verkroost (rechts) neemt een doos kaarten in ontvangst van natuurfotograaf Yvette van den Berg voor verspreiding in De Bilt en Bilthoven.

25 maart : Artikel in het AD: Natuurfoto's bieden troost.
Natuurfotograaf Yvette van den Berg uit Lage Vuursche wil mensen die in deze Corona tijd gekluisterd zijn aan hun huis of (verpleeghuis)kamer blij maken met natuurfoto's in groot formaat.
"Doordat mijn expositie is uitgesteld tot na de Corona lockdown periode heb ik thuis ongeveer 50 afbeeldingen liggen (afmeting 30x40 cm - 100x150 cm) en die komen uiteraard veel beter tot hun recht waar mensen er profijt van kunnen hebben.
Juist in deze tijd kan een mooie natuurfoto troost en schoonheid bieden. Ik wil deze foto's dan ook graag tijdelijk beschikbaar stellen. De Corona crisis zorgt namelijk voor stress en dat zorgt voor een toename van het stresshormoon Cortisol wat een negatief effect heeft op onze weerstand en ons immuunsysteem. Aangezien wetenschappelijk is bewezen dat zelfs het KIJKEN naar natuurfoto's zorgt voor een daling van het Cortisol niveau, is het juist NU van belang dat wij ons omringen met afbeeldingen uit de natuur. De foto's van NatureBliss kunnen hierbij helpen."
2019
januari: Artikel in het AD
oktober: Artikel in het AD
juli: De ontmoeting met het zwarte reebokje werd opgepakt door verschillende media, w.o. het AD, RTV Utrecht, De Stenter, De Gelderlander, Tubantia, Het Landelijk Nieuws België, De Morgen, Stichting DierenLot en Droomplekken


.

Kijk hier voor meer nieuwsberichten.